У Балоги обурились, чому Тимошенко не схотіла відповідати перед світом за Ющенка

Вівторок, 12 серпня 2008, 16:27

Участь України у врегулюванні конфлікту у Південній Осетії не повинна спровокувати Росію на економічні санкції у відповідь, заявив заступник глави секретаріату президента України Андрій Гончарук.

"Ми нічого не вчинили для того, щоб Росія мала якісь об'єктивні передумови чи причини для того, щоб запроваджувати до України економічні санкції. Я не бачу передумов для того, щоб загострювалися наші економічні стосунки", - запевнив Гончарук.

Він повідомив, що в рамках неофіційного ходу переговорів зі вступу Росії до СОТ Україна, як член СОТ та переговорної групи, отримує запитання з приводу аналогічних дій щодо російської сторони.

Водночас, Гончарук звернув увагу на те, що уряд у цій складній міжнародній ситуації скористався тим, що президент є керівником зовнішньополітичної діяльності, і вирішив не брати на себе ризики щодо оцінки дій сторін конфлікту.

Представник секретаріату повідомив, що президент бере активну участь у міжнародних зусиллях щодо врегулювання збройного конфлікту в Південній Осетії.

Зокрема, у вівторок разом із президентами країн Європейського Союзу Віктор Ющенко перебуває з візитом у столиці Грузії. Після проведених у Тбілісі консультацій та вивчення ситуації на місці будуть зроблені відповідні заяви президента.

Гончарук нагадав, що Ющенко проводив телефонні консультації з президентами Литви та Франції, верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики.

Президент також направив до Грузії свого спецпредставника та міністра закордонних справ для проведення консультацій з вищим політичним керівництвом Грузії, додав представник секретаріату.

Також видано указ про направлення до Грузії гуманітарної допомоги - медичних засобів, продуктів харчування, санітарно-господарського майна, предметів першої необхідності для цивільного населення, а також розгортання шпиталю на грузинській території.

Ющенко крім того доклав зусиль для забезпечення евакуації громадян України з територій, які знаходяться в небезпеці, зауважив Гончарук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування