У Ющенка хочуть, щоб Тимошенко завдала удар по російським кораблям

Вівторок, 12 серпня 2008, 16:57

У секретаріаті президента України ще не ухвалено рішення, дозволяти чи ні кораблям Чорноморського флоту Росії, які брали участь у грузинсько-осетинському конфлікті, повертатися до Севастополя.

Про це заявив заступник глави Секретаріату Андрій Гончарук у вівторок на брифінгу в Києві, повідомляє УНІАН.

"Стосовно того, повернуться чи ні (кораблі ЧФ), давайте почекаємо", - сказав Гончарук.

Водночас він наголосив, що українська сторона була поінформована про вихід групи кораблів ЧФ із Севастополя перед його здійсненням. Зокрема йшлося, що бойові кораблі виконуватимуть звичайні завдання.

Разом з тим Гончарук висловив думку, що порядок діяльності ЧФ у Севастополі до кінця не врегульований, хоча "українська сторона неодноразово ініціювала це питання". "До цього питання треба повертатися", – наголосив Гончарук.

Також у секретаріаті вимагають, що уряд має негайно підписати та оприлюднити постанови щодо діяльності ЧФ РФ на території України

У зверненні на ім'я Олександра Турчинова, секретаріат нагадує, що 25 червня 2008 року Кабінетом Міністрів розглянуто внесені Міністерством оборони проекти постанов "Про затвердження порядку узгодження з компетентними органами України пересувань, пов'язаних з діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їх дислокації на території України» та "Про внесення змін до порядку перетинання державного кордону України військовослужбовцями, військовими кораблями (суднами забезпечення) і літальними апаратами Чорноморського флоту Російської Федерації, який перебуває на території України".

У зв'язку із візитом 28 червня 2008 року прем'єр-міністра України до Російської Федерації членами Кабінету Міністрів України було одностайно проголосовано за прийняття цих актів, але із застереженням про те, що постанови оприлюднюються після завершення візиту, наголошують у секретаріаті.

Однак, "на сьогодні всупереч колегіальним та одностайним рішенням всіх членів Кабінету Міністрів, а також у порушення частини другої статті 117 Конституції України, статей 44, 52 Закону "Про Кабінет Міністрів України" зазначені постанови не підписано та не оприлюднено", йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...