Саакашвілі: "Я змушу Росію пошкодувати про свої дії"

Вівторок, 12 серпня 2008, 17:19

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі називає свою країну передовим форпостом боротьби з Росією.

"Сьогодні ми передовий фронт між Європою та Росією, і ми пролили першу кров, і це був наш вибір, ми хочемо цивілізовану і розвинену країну", - сказав Саакашвілі у вівторок на мітингу в Тбілісі.

За словами президента Грузії, "метою Росії була душа і стійкість грузинів". "Грузія сьогодні – кордон між добром і злом, цивілізацією та нецивілізованістю, і зараз увесь світ бачить, що Давид бореться з Голіафом, і тут Грузія переможе", - додав він.

"Ми маленька країна, у нас маленька армія, але ми завдали великі втрати російській армії. Вони намагалися знищити нас, але вони одержали 400 трупів, 21 знищений літак, які було збито примітивними засобами", - заявив Саакашвілі.

Він також додав, що "продовжується знищення грузинського народу, жителів Грузії і я як президент вашої країни, у дуже важкому положенні", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я бачив, як російські літаки бомбили наші села, вбивали наших солдатів, але я нічого не міг зробити і це завжди буде зі мною. Але я обіцяю, що я змушу їх пошкодувати про це", - сказав президент.

За словами Саакашвілі, Росія перетворила Цхінвалі на "другий Грозний". "Вони не можуть примиритися з тим, що хтось може бути вільним", - заявив президент Грузії.

Саакашвілі також підкреслив, що "грузинам нічого ділити з абхазами й осетинами, але Росія використовує цих людей проти Грузії".

"Останніми роками проти нас почали багато кроків, але ми продовжуємо розвиток, і це дратує наших ворогів", - сказав президент.

Саакашвілі подякував своїм опонентам всередині країни за підтримку, заявивши, що особисто вдячний главі об'єднаної опозиції Левану Гачечіладзе, який напередодні сказав, що ніхто, крім грузинів, не буде керувати країною.

"Учора мені подзвонив Іраклій Окруашвілі (колишній міністр оборони Грузії, який потім перейшов у жорстку опозицію до влади і виїхав за кордон) і попросив приїхати резервістом. Я можу забути образи, тому що найвищою нашою метою є патріотизм", - сказав президент Грузії.

"Сьогодні ми єдині, і ми повинні зробити усе для того, щоб Грузія звелася на ноги. Ми одержали найсильніший удар, народ загинув, але народ сильний, нація існує, і ми незабаром знову станемо на ноги", - заявив Саакашвілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування