Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Росії: уміння прораховувати наслідки своїх кроків Саакашвілі не вистачає

Середа, 13 серпня 2008, 09:23

Міністерство закордонних справ Росії дорікає керівництву Грузії в імпульсивності і безвідповідальності з огляду на останні події в Південній Осетії та рішення Грузії вийти зі Співдружності Незалежних Держав.

Це випливає з відповіді офіційного представника МЗС Росії А.А.Нестеренка на запитання журналіста у зв'язку з заявою президента Грузії Михаїла Саакашвілі про вихід із СНД, оприлюдненої департаментом інформації та друку МЗС РФ.

"У відповідності зі статтею 9 Статуту Співдружності Незалежних Держав держава-член вправі вийти зі Співдружності. Про такий намір держава-член сповіщає письмово депозитарія цього Статуту за 12 місяців до виходу. Зобов'язання, які виникли в період участі у даному Статуті, пов'язують відповідні держави до їхнього повного виконання", - зазначається у відповіді.

"Депозитарієм Статуту, як відомо, є Виконавчий комітет СНД. Якогось офіційного повідомлення від нього російській стороні щодо цього не надходило", - заявляє офіційний представник МЗС Росії.

Як говориться у відповіді, російську сторону в цьому зв'язку "насамперед хвилюють соціально-економічні аспекти подальшого життя багатонаціонального народу Грузії, оскільки саме в рамках СНД здійснювалися взаємовигідні економічні, господарські, гуманітарні й інші міждержавні зв'язки".

"Імпульсивність і безвідповідальність нинішнього грузинського керівництва наочно проявилася в недавніх трагічних подіях у Південній Осетії. На жаль, уміння прораховувати наслідки своїх кроків для власного народу Саакашвілі не вистачає", - заявляє офіційний представник МЗС РФ.

"Очевидно, грузинський президент насамперед бореться за власне політичне виживання", - гадають у зовнішньополітичному відомстві Росії.

Як відомо, 12 серпня цього року на мітингу в Тбілісі Саакашвілі заявив про вихід Грузії із СНД.

У свою чергу, заступник міністра іноземних справ Азербайджану Хафіз Пашаєв заявив, що рішення про вихід із СНД є особистою справою Грузії. "Кожна країна вправі сама приймати рішення", - сказав він журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс".

За словами дипломата, подібне рішення ухвалюється на підставі обговорення на високому політичному рівні, "і за всією імовірністю, рішення Грузії ще повинне знайти підтвердження в рішенні парламенту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування