Осетія не хоче переговорів із Грузією. Російські танки - у Горі

Середа, 13 серпня 2008, 11:26

Російські танки в середу зайшли в грузинське місто Горі.

Про це в середу повідомляє 5 канал з посиланням на секретаря РНБО Грузії Олександра Ламая.

Також, за інформацією телеканалу, у Горі російські військові затримали журналістів Туреччини, з якими поки немає зв'язку.

У свою чергу заступник начальника Генштабу РФ Анатолій Ноговіцин спростував твердження про присутність російських танків у грузинському місті Горі.

"Я з усією відповідальністю заявляю, що ніяких танків у Горі немає і бути не могло", - заявив Ноговіцин на прес-конференції в Москві в середу.

"Адміністрація цього міста ганебно залишила свої посади і зараз нам не вдається налагодити контакт у рамках призупинення бойових дій і реалізації принципів врегулювання, (вироблених Москвою і Тбілісі за посередництвом Франції)", - відзначив Ноговіцин.

***

У той же час президенти Абхазії і Південної Осетії Сергій Багапш і Едуард Кокойти заявили, що не мають наміру вести якихось переговорів із Грузією.

"Більше ніяких переговорів із Грузією не буде", - заявив у середу президент Абхазії Багапш.

"Державних злочинців треба судити, а не вести з ними переговори", - підкреслив він.

У свою чергу Кокойти заявив, що "з організаторами геноциду ніяких розмов бути не може". "З ними може розмовляти тільки суддя міжнародного трибуналу", - підкреслив глава Південної Осетії.

***

У той же час, парламент Північної Осетії прийняв звернення до федеральних органів влади Росії і усього світового співтовариства про визнання незалежності Республіки Південна Осетія.

"Депутатський корпус Північної Осетії, висловлюючи щиру вдячність керівництву країни, усьому російському народу за усе, що зроблено для захисту громадян Південної Осетії і припинення знищення осетинського народу, просить керівництво РФ визнати незалежність південно осетинської республіки", - повідомили в середу в інформаційно-аналітичному центрі північноосетинського парламенту.

"Парламент Республіки Північна Осетія знову просить вас розглянути питання про визнання Росією незалежності Республіки Південна Осетія. Ми висловлюємо тверду впевненість, що наявні правові, політичні й історичні норми дозволяють зробити це", - підкреслюють депутати.

Вони також закликали правоохоронні органи Росії, усі міжнародні правозахисні організації "здійснити збір доказів злочинів керівництва Грузії, що віддала накази на винищування мирного населення".

, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування