Ющенко заборонив ЧФ Росії вештатись по Україні без дозволу

Середа, 13 серпня 2008, 15:47

Президент Віктор Ющенко увів у дію рішення Ради нацбезпеки 13 серпня 2008 року "Про ситуацію навколо пересувань, пов'язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їх дислокації на території України".

Відповідний указ розміщено на сайті президента.

Згідно з затвердженим в указі порядком, командування Чорноморського флоту Росії має надіслати Міноборони України запит щодо надання дозволу на здійснення пересувань, пов'язаних із діяльністю військових формувань поза місцями їх дислокації на території України, не менш як за десять робочих днів до початку таких пересувань.

Після цього Міністерство оборони передає копію запиту "компетентним органам" - МЗС, СБУ, МВС, МНС, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державній митній службі України.

При розгляді питання щодо надання дозволу компетентні органи України можуть додатково запитувати від командування Чорноморського флоту Російської Федерації інші відомості, що стосуються таких пересувань територією України.

Потім Міноборони протягом семи робочих днів після надходження запиту інформує про надання зазначеного дозволу або про відмову в його наданні, якщо хоч один із компетентних органів України не надав згоди на такий дозвіл.

Якщо пересування, пов'язані з діяльністю військових формувань поза місцями їх дислокації на території України, здійснюються щоденно або систематично, дозвіл може надаватися, як виняток, на строк до одного місяця.

Компетентні органи мають право у межах своїх повноважень здійснювати контроль та проводити перевірку пересувань, пов'язаних із діяльністю військових формувань поза місцями їх дислокації на території України, зокрема, наявності дозволу у військовослужбовців, які входять до складу військових формувань.

У разі виявлення фактів порушення цього Порядку компетентні органи України у межах своїх повноважень уживають заходів щодо припинення такого порушення та невідкладно порушують питання перед головним компетентним органом України про скасування дозволу, йдеться в указі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування