Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ називає указ Ющенка про ЧФ РФ антиросійським кроком

Середа, 13 серпня 2008, 20:23

Росія розцінює указ президента України Віктора Ющенка щодо Чорноморського флоту Російської Федерації як антиросійський крок, що суперечить духу і букві угод по ЧФ РФ і договору про дружбу.

Так Міністерство закордонних справ Росії прокоментувало укази Ющенка про порядок перетинання кораблями і літаками ЧФ РФ державного кордону України.

"13 серпня українське керівництво пішло на новий серйозний антиросійський крок", - йдеться в заяві МЗС РФ, що опубліковано на сайті відомства.

"Президент України Віктор Ющенко видав указ, що претендує на те, щоб в односторонньому порядку регулювати перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України", - уточнюють у МЗС РФ.

На думку російської сторони, "нововведення націлені на те, щоб створити серйозні ускладнення для практичної діяльності флоту в прямому протиріччі з базовими угодами між Росією та Україною про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України 1997 року".

"Цей односторонній крок наносить ще один удар по переговорному процесу з проблематики Чорноморського флоту, а в більш широкому плані - по всьому комплексу двосторонніх відносин", - заявляють у МЗС РФ.

"Викликає здивування, що українська сторона знову не потрудилася хоча б дотриматися елементарних дипломатичних пристойностей й обговорити дану проблему в рамках російсько-української міждержавної комісії", - додає російська сторона.

"І це незважаючи на те, що зовсім нещодавно президент Росії прямо сказав Віктору Ющенку про неприпустимість такої практики", - наголошується в заяві.

Російська сторона розцінює зазначені дії керівництва України "як такі, що суперечать духу і букві згаданих угод і договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Російською Федерацією та Україною 1997 року".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування