Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі чекає на американські літаки і кораблі

Середа, 13 серпня 2008, 21:30

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі заявив, що аеропорти і морські порти країни будуть незабаром контролюватися американськими військовими.

Про це він заявив у своєму черговому зверненні до народу в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Саакашвілі, виступ президента США Джорджа Буша, у якому той повідомив про початок військово-гуманітарної місії в Грузії, "означає, що грузинські порти й аеропорти будуть взяті під контроль американськими військами для здійснення гуманітарних та інших місій із захисту людей".

"Ця заява дуже важлива для розрядки ситуації", - наголосив президент Грузії.

Тим часом, представник Пентагону, коментуючи заяву Саакашвілі, сказав: "Ми не маємо наміру встановлювати контроль над аеропортами або морськими портами Грузії для проведення цієї місії, нам це не потрібно".

Раніше в середу Джордж Буш на брифінгу висловив надію на те, що "Росія дозволить поставити в Грузію всю необхідну гуманітарну допомогу".

"Ми сподіваємося, що Росія буде слідувати наміру забезпечити усі види гуманітарної допомоги", - сказав президент США.

"Ми сподіваємося, що Росія гарантує відкритість морських портів, аеропортів, автотрас і повітряного простору для транзиту цивільних гуманітарних вантажів", - заявив Буш.

При цьому він додав, що "американський військовий літак С-17 уже направляється в Грузію з вантажем гуманітарної допомоги для переміщених осіб".

Крім того, зазначив президент США, гуманітарні вантажі і медикаменти планується доставляти і кораблями ВМС США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування