Російських військових звинувачують у гвалтуванні жінок

Середа, 13 серпня 2008, 21:39

За свідченнями очевидців, російські військові та осетинські добровольці у Горі чинять розбої, займаються мародерством та ґвалтують жінок.

Про це на телекамеру одному з операторів розповіла жінка-біженка з Горі, повідомив кореспондент "5 каналу" з Грузії.

"Попри заяви російського президента про припинення військової операції у Грузії, опівдні російські танки, зенітні установки та бронетранспортери вирішили йти на місто Горі", - повідомив журналіст.

"Горі - найголовніший транспортний вузол країни, стратегічний населений пункт, через який проходить залізничне сполучення, що зв'язує східну і західну Грузію", - пояснив він.

За словами кореспондента, "на відео, яке транслює грузинський телеканал "Руставі 2", російські танки та бронетранспортери зайняли в Горі територію колишньої радянської військової частини, але згодом виїхали з міста в напрямку столиці Тбілісі".

"Серед мешканців поселень, що знаходяться на шляху з Горі до Тбілісі, розпочалася паніка. Телеоператори зняли на відео численних старих жінок та дітей, деякі з яких навіть босоніж тікають з міста Горі", - розповів журналіст.

"Одна з жінок плаче на камеру, що російські військові та осетинські добровольці чинять розбої, ґвалтують жінок і займаються мародерством", - додав він.

За повідомленням кореспондента, "проїхавши близько 15-20 км з Горі російські війська вже за 1,5 години знову розвернулися в напрямку Горі, де перебувають і зараз".

"Підтвердження руху російських військових та осетинських добровольців ми отримали від кореспондента французької радіостанції, який має відповідні фото. Також у місцевого водія ми отримали відео, зняте на мобільний телефон, яке підтверджує рух російських військових", - додав журналіст.

Водночас, кореспондент каналу "1+1" переказав інформацію від одного поліцейського офіцера Тбілісі, який при журналісті телефонував своїм знайомим, що досі перебувають у Горі.

За їхніми словами, у місті відбуваються "жахливі речі": "Магазини грабують, чоловіків вбивають просто на вулицях, особливо не вдаючись у деталі, а жінок збирають гуртом і вивозять у невідомому напрямку".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News