Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога: "Страусина тактика може закінчитися плачевно"

Четвер, 14 серпня 2008, 08:51

Трагічні події у Грузії складають вкрай небезпечний виклик перед світовим співтовариством і вимагатимуть чітко централізованого реагування державної влади України й злагодженої, солідарної позиції її провідних політичних сил.

Про це йдеться в заяві глави секретаріату президента України Віктора Балоги, поширеній прес-службою президента.

"Бойові дії поблизу кордонів України, масовий потік біженців із Грузії, блокування й руйнація регіональної економічної і транспортної інфраструктури на грузинській території разом з добре скоординованою інформаційною кампанією, в якій, серед іншого, деякі далеко не гарячі голови вдаються до спроб дискредитувати й позицію нашої країни, свідчать про винятково небезпечний характер ситуації", - заявляє Балога.

"Загрози, що випливають з такого становища, безпосередньо стосуються України. Ці загрози не потерплять ані пасивності чи розхлябаності відповідальних владних структур нашої країни, ані політичного маневрування тих сил, чиє мовчання і хитромудрі виверти свідчать про переслідування власних вузьких інтересів і нагадують тактику "п'ятих колон", - наголошує він.

За словами Балоги, "сьогодні ми - весь український політикум і, безсумнівно, все українське суспільство - стоїмо перед гострою потребою утвердження саме такої єдності загальнодержавної волі і повноважень, яка необхідна для безпеки країни проти будь-якого внутрішнього протистояння і тиску зовнішніх процесів".

"Ми стоїмо перед масштабним політичним, цивілізаційним вибором - або прискорити шлях до простору демократії і справжньої безпеки, або опинитися у позиції васала, замість якого приймають рішення і якого будуть завжди втягувати у чуже силове поле", - стверджує він.

"За нинішніх обставин абсолютно неприйнятною є лінія вичікування і пошуку виборчих дивідендів, до якої вдалися окремі високі діячі нашої країни. Така страусина тактика може закінчитися плачевно. Упевнений, що все українське суспільство має отримати відповідь, чому в ситуації небезпеки наш уряд скорочує витрати на оборонну політику, чому мовчить парламент, чому цілковито пасивну позицію зайняли наші провідні парламентські сили, певно, деморалізовані сонцем морських узбереж", заявляє Балога.

На його переконання, "час і ситуація вже давно ставить ці закономірні запитання прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко, нашим депутатам і громадським лідерам".

"Це – запитання майбутнього України. А її майбутнє не може бути заручником тих, хто ладен змовчати і ковтнути все на світі, аби лиш би провести чергову комбінацію з розрахунку на майбутні президентські вибори", - заявляє Балога.

"Я вірю, що всі провідні політичні сили нашої країни нарешті вийдуть зі стану сплячки, підтримають державну лінію президента України і невідкладно приступлять до злагодженої роботи, пріоритет якої - мир, безпека, економічна міць України і стабільність нашого регіону й усієї Європи", - додає він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:04
Сповільнення інфляції у річному вимірі у квітні зупинилося – Держстат
15:59
Росіяни захопили 4 селища на Харківщині, намагаються просунутися до Вовчанська – джерела
15:50
У Львові відкрили найбільший в Україні центр протезування: забезпечить 1200 протезів на рік
15:35
Звільнення для догляду за хворою дитиною: хто з військових може ним скористатися
15:27
За 2023 рік "Укренерго" погасило боргів перед учасниками енергоринку на 25 мільярдів
15:25
Україна наполягає, щоб в угоді про вступ в ЄС не було територіальних обмежень
15:20
Апеляція ВАКС залишила без змін запобіжний захід для ексміністра Сольського
15:18
Ворог масовано обстрілює Харківщину: є загиблі й поранені серед цивільних – ОВА
15:18
Майже мільярд доларів з металургії: Україна наростила виручку від експорту чорних металів
15:10
Міноборони: На Харківщину, де намагаються прорватися росіяни, направили резерви
Усі новини...
Реклама: