Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грузії, як мінімум, 15 тисяч російських "миротворців"

Четвер, 14 серпня 2008, 11:15

П'ятнадцять тисяч російських військовослужбовців знаходяться зараз на території Грузії.

Про це в четвер повідомила телекомпанія CNN з посиланням на представників американської адміністрації.

Мова йде про солдатів, які дислоковані на території Південної Осетії й Абхазії.

За даними Пентагона, з початку бойових дій минулого тижня в регіон були введені, як мінімум, 8-10 тисяч військовослужбовців. При цьому в Білому домі стурбовані тим, що реальні рамки воєнної операції Росії залишаються неясними.

Коментарів з боку російської влади щодо оприлюднених цифр поки не надходило.

У той же час, відзначає Ехо Москви, російські війська з околиць Горі передислокувались до Цхінвалі.

"З п'ятниці офіційно починає працювати поліція міста. Усі попередні розмови, що місто зруйноване, там йде мародерство не відповідають дійсності", - запевнив генерал Борисов.

Тимчасовий голова адміністрації міста Горі Олександр Майсурадзе повідомив журналістам, що з четверга населення міста може повертатися у свої будинки. У ці години у Горі знаходиться секретар Ради національної безпеки Грузії Олександр Лама, який веде переговори з представниками Міноборони Росії.

У той же час МЗС РФ заявляє, що в зв'язку "з незаконним застосуванням військової сили проти Російської Федерації" у Південній Осетії російська сторона була "змушена використовувати своє невід'ємне право на самооборону".

Про це йдеться в листі постійного представника РФ при ООН на ім'я голови Ради Безпеки. _ Постпред просить "поширити цей лист як документ Ради Безпеки", повідомляє МЗС РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування