Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українських уболівальників не пустили в Росію. Через грузинський прапор?

Четвер, 14 серпня 2008, 11:42

37 динамівських уболівальників, які направлялися в Москву на футбольний матч "Динамо" (Київ) - "Спартак" (Москва), у середу не пропустили через російський кордон у Нових Юрковичах.

Провівши 10 годин в автобусі, київські "ультраз" повернулися в Київ, де подали позов до суду на туристичну компанію, яка організувала турне, пише "Комерсант-Україна".

О 22:06 у вівторок автобус із київськими "ультраз" White-Blue Hooligans – одними з найвідданіших болільників ФК "Динамо" (Київ), успішно подолавши український кордон, в'їхав на митний пункт у Нових Юрковичах.

"Ультраз" направлялися в Москву на футбольний матч "Спартак"-"Динамо" в автобусі, який замикав колону з українськими вболівальниками.

Пасажири останнього автобуса досить швидко пройшли митний огляд: російські прикордонники проштампували їхні міграційні карти і закордонний паспорти. Але через деякий час вони повернулися і знову зібрали документи.

"Нас промаринували з 22:06 до 7:02 у автобусі, а потім видали документи з відмітками "анульоване", - розповів газеті болільник Сергій Борменталь Бородавко.

За його словами, серед ночі прикордонники заявили пасажирам автобуса: "Ви не потрапите в Москву й у Росію в принципі".

Бородавко повідомив також, що "ультраз" везли із собою прапор Грузії.

"Ми показали прикордонникам прапор, сталі пояснювати, що хочемо підтримати грузинів. Після цього прикордонники буквально озвіріли", - розповів український уболільваник.

За словами Бородавка, організатору поїздки, Юлії (її прізвище болільник не зміг назвати), невідомі вночі подзвонили на мобільний телефон і сказали: "Це ФСБ. Ми вас чекаємо в Московській області, якщо ви туди доїдете".

За даними "Комерсанта", останній дзвінок у затриманий автобус зробив представник офіційного фан-клубу "Динамо", який порадив "ультраз" їхати додому.

Прибувши до Києва, вболівальники подали позов на турфірму, яка організувала турне.

Отримати коментар у російських прикордонників газеті в середу не вдалося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...