Ющенко продовжує воювати з Тимошенко і Луценком

Четвер, 14 серпня 2008, 12:12

Президент Віктор Ющенко вдруге зупинив розпорядження Кабінету Міністрів 30 липня 2008 щодо державного управління у сфері міграційної політики.

Про це йдеться в указі президента.

Президент нагадує, що рішенням уряду було перейменовано Державний департамент у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб у Державний департамент міграційної служби на Міністерство внутрішніх справ України і покладено виконання завдань з реалізації державної політики у сфері міграції.

Рішенням уряду до сфери управління Міністерства внутрішніх справ передано пункти тимчасового розміщення біженців, до складу головних управлінь, управлінь зазначеного Міністерства в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі - органи міграційної служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, а також доручено здійснити пов'язані з цим відповідні заходи.

Ющенко вважає, що постанову № 692 видано Кабінетом Міністрів всупереч положенням Конституції України.

"Усупереч наведеним конституційним положенням Кабінет Міністрів своєю постановою вирішив питання щодо покладення завдань із реалізації державної політики у сфері міграції на Міністерство внутрішніх справ України, тим самим поза межами повноважень і з порушенням порядку, що встановлені згаданими конституційними нормами, визначив функції Міністерства внутрішніх справ України, змінив законодавчо визначені засади функціонування органів міграційної служби", - йдеться в указі.

Ющенко знову оскаржив розпорядження уряду в конституційному суді. Президент вже раз оскаржував таке рішення уряду, але кабмін ухвалив його повторно.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування