Яценюк просить депутатів визначитись щодо Грузії

Четвер, 14 серпня 2008, 14:41

Спікер Верховної ради Арсеній Яценюк просить фракції надати свої позиції щодо ситуації в Грузії для ухвалення рішення парламенту.

З такою пропозицією Яценюк виступив після консультацій із керівниками законодавчих органів Грузії і Росії та главою російського зовнішньополітичного відомства, передає прес-служба Верховної ради.

"Український парламент зобов’язаний сказати своє слово", - переконаний Яценюк.

"Яценюк просить надати йому позиції фракцій щодо ситуації у Грузії задля подальшого прийняття спільного консолідованого рішення Верховної Ради України стосовно подій у зоні конфлікту", - зазначається в повідомленні.

Водночас він дав доручення Комітету ВР у закордонних справах та Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони підготувати проекти рішень з чіткою офіційною оцінкою ситуації, як у зовнішньополітичному вимірі, так і відносно відповідних наслідків для України.

Як відомо, у понеділок 11 серпня він провів активні консультації в режимі телефонних розмов із спікером Грузинського парламенту Давидом Бакрадзе, Головою Ради Федерації Федеральних Зборів Сергієм Мироновим.

Також він провів розмови зі спікером Державної Думи РФ Борисом Гризлови та Міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим .

В рамках проведення консультацій Голова Верховної Ради України закликав своїх співрозмовників зробити все можливе, аби негайно припинити бойові дії та розпочати мирні переговори з метою переведення вирішення конфлікту у мирне русло.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування