Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров вважає, що в Ющенка криза, і радить йому частіше знімати слухавку

Четвер, 14 серпня 2008, 15:14

Указ президента Віктора Ющенка про введення дозвільного порядку заходу кораблів Чорноморського флоту є ще одним свідченням затяжної внутрішньополітичної кризи в Україні.

Таку думку в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" висловив глава російського МЗС Сергій Лавров.

"Думаю, що це теж багато в чому відбиває ту внутрішньополітичну ситуацію, що склалася в Україні. Нам хотілося б, щоб перманентна криза, що є присутньою в українській політиці, була скоріше переборена", - сказав Лавров.

"Нам хочеться, щоб російсько-українські відносини були очищені від штучних нашарувань, будь те зв'язано з внутрішньополітичною боротьбою між провідними політичними силами або будь те нашарування, пов'язане з одержимістю сподобатися НАТО і скоріше туди постаратися затягти український народ, який цього не хоче", - додав він.

Лавров відзначив, що українське керівництво "послідовно починає останнім часом серію антиросійських кроків, зокрема в тому, що стосується Чорноморського флоту".

"Уже стало практикою прийняття указів президентом Ющенком, що являють собою спробу в однобічному порядку переписати те, що укладено в російсько-українських угодах про базування Чорноморського флоту на території України", - додав російський міністр.

"Причому, ці однобічні спроби робляться через укази президента як сюрпризи", - сказав він.

"Хоча елементарна дипломатична й інша ввічливість, напевно, припускають, що якщо тобі щось спало на думку - вирішити, що я хочу не так, як моя держава зобов'язалася діяти, а по-іншому, як я хочу - хоча б зніми слухавку, подзвони, скажи, що в мене такі думки виникли. Може, ми спочатку порадимося. Цього не відбувається", - зазначив глава МЗС РФ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...