Російський "миротворець" поранив журналістку в прямому ефірі

Четвер, 14 серпня 2008, 19:10

Журналістку Громадського телебачення Грузії Тамару Урушадзе поранено під час прямого ефіру з зайнятого російськими миротворцями в місті Горі.

Про це у четвер повідомив кореспондент 5 каналу, який перебуває на місці події.

За його словами, снайпер прострелив руку грузинській журналістці під час прямого включення з Горі.

Він додав, що російські військові намагаються шляхом залякування завадити ЗМІ працювати.

"Перебуваючи в Горі ми зіткнулися з російським блокпостом, там вони дуже нахабно поводяться з журналістами, навіть, використовують БМП (бойова машина піхоти). Вони намагаються залякати журналістів тобто розганяються і перед журналістами дуже різко розвертаються й їдуть в інший бік", - сказав кореспондент.

Також в четвер інший російський військовослужбовець відкрив вогонь у бік журналіста, який знімав російські війська в Поті.

"Приблизно о 15:30 російський військовий вистрілив у мою сторону, коли я намагався знімати військових, які знову увійшли в Поті 14 серпня", - заявив телефоном журналіст Лаша Заргінава, слова якого наводить сайт Regional reporters.

Як відомо, за тиждень російсько-грузинської війни на території Грузії вбито вже 4 журналістів. Це – кореспондент голландської телекомпанії грецький телеоператор, які загинули в результаті обстрілу російською авіацією центральної площі міста Горі, з якої зазвичай ведуть прямі репортажі більшість телекомпаній.

Також загинув кореспондент московського видання NewsWeek Георгій Чихладзе та фотокорреспондент Итар Тасс Александр Климчук.

Також досі невідома доля 2 турецьких журналістів, затриманих кілька днів тому російськими військовими.

В результаті бойових дій також поранені 12 журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування