Ющенко відвіз дружину Саакашвілі на дачу з потужною системою контролю

П'ятниця, 15 серпня 2008, 10:30

Разом із президентом Віктором Ющенком із Тбілісі до Криму знову прилетіла дружина грузинського президента Михаїла Саакашвілі – Сандра Рулофс.

Літак приземлився на військовому аеродромі Бельбек біля Севастополя, пише газета "Сегодня", нагадуючи, що раніше дружина грузинського лідера привезла сюди дітей – Ніколаза і Едварда, які залишалися на держдачі №8 у Мухалатці (14 км від Сімеїзу) під доглядом Катерини Ющенко.

Цей об'єкт не відрізняється особливою комфортністю, але забезпечує найвищу безпеку відпочинку VIP-персон, зазначає видання.

"Система контролю дозволяє виявляти об'єкти, які наближаються, уже на відстані 1,5-2 км. З найближчих висот можна побачити лише край даху госпблоку. Вихід із моря охороняється патрульним катером", - говориться в статті.

Останні події

У радянські часи це місце "облюбували" 1-й секретар ЦК КПУ Володимир Щербицький і голова радянського МЗС Андрій Громико. А вже після розпаду СРСР там прописався Леонід Кучма.

Двічі при зустрічах у Криму сусідню "дев'ятку" Кучма віддавав у розпорядження керівника Російської Федерації Володимира Путіна.

2-поверхові маєтки з мансардами держдач №8 і 9 знаходяться на відстані півкілометра одна від одної. У кожної – вихід до пляжу з ліфтами і закриті басейни з підігрівом, наповнювані морською водою.

"Новою "диковинкою" Мухалатки з появою там Віктора Ющенка став десяток вуликів. Під час кримських канікул президент практично не покидає територію", - зазначає газета.

У запланованих заходах президентського подружжя, за її інформацією, значиться відвідування артековского фестивалю "Наша земля – Україна".

"Якщо до 18 серпня в Криму затримається Сандра Рулофс, то можливо у "Артеці" її побачать разом із Катериною Ющенко. Вони давно знайшли спільну мову – англійську, і подружилися", - говориться в статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування