Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв думає, що Абхазія і Південна Осетія не зможуть жити без росіян

П'ятниця, 15 серпня 2008, 17:05

Жителі Абхазії і Південної Осетії після всіх подій навряд чи зможуть жити в одній державі з грузинами.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв у ході спільної прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє Газета. Ру.

При цьому він заявив, що Росія не проти присутності іноземних миротворців у зоні конфлікту в Південній Осетії.

Але, за словами Медведєва, проблема полягає в тому, що й абхази й осетини довіряють тільки російським миротворцям.

Він запевнив, що Росія, незважаючи на розбіжності з західними партнерами, буде виконувати свій миротворчий мандат у Грузії і "адекватно відповідати на можливі прояви агресії".

"Якщо хтось буде зазіхати на наших громадян, наших миротворців, то, звичайно, ми будемо адекватно відповідати – так само, як і відповідали", - заявив він, повідомляє Ехо Москви.

При цьому Медведєв відзначив, що "Росія готова працювати з усіма у відкритій, абсолютно щиросердій манері і не хоче згортати відносини з будь-ким".

Медведєв додав, що "російська сторона не збирається виправдовуватися, але готова надати документальні підтвердження злочинів, вчинених грузинськими військами в Південній Осетії".

Тим часом, офіційний Тбілісі закликав Євросоюз і НАТО направити в Грузію групу міжнародних експертів, щоб перевірити інформацію про використання російськими військовими в зоні конфлікту касетних бомб.

Раніше міжнародна правозахисна організація "Хьюман Райтс Вотч" виступила з твердженням, що російські літаки скидали в деяких грузинських населених пунктах касетні бомби. У Генштабі цю інформацію спростували.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування