Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі й Медведєв підписали різні документи?

Субота, 16 серпня 2008, 16:01

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявляє, що документ по врегулюванню, який підписав президент Грузії Михаїл Саакашвілі, відрізняється від того, який погоджували президенти Росії та Франції.

Зокрема, за словами міністра, в ньому відсутня ввідна частина, яка є невід'ємною частиною документа, передає Інтерфакс.

"Нас дещо спантеличив той факт, що документ, підписаний Михаїлом Саакашвілі, є відмінним від того документа, який був узгоджений президентами Росії і Франції, так що це питання ще підлягає уточненню по дипканалам", - сказав Лавров.

Він уточнив, що в документі, який підписав Саакашвілі, повністю відсутня ввідна частина, в якій йдеться, що "нижченаведені принципи підтримуються президентами Росії і Франції, і президенти Росії і Франції закликають сторони підписати цей документ". "Це невід'ємна частина документа", - підкреслив міністр.

Він відзначив також, що в документі, під яким поставили підписи президент Росії, а також керівники Південної Осетії і Абхазії, присутня ця частина.

Разом з тим, держміністр Грузії Темур Якобашвілі заявив, що грузинська сторона виконуватиме вимоги тільки того документа про врегулювання, під яким стоять підписи президентів Франції, Грузії і Росії.

"Будь-які інші документи по припиненню вогню не матимуть сили", - сказав Якобашвілі.

За його словами, "документ про припинення вогню, під яким підписався президент Росії і лідери сепаратистів Абхазії і Південної Осетії, в Тбілісі не розглядається". Він відзначив, що підписаний президентами Франції, Грузії і Росії документ "ніяк не стосується Абхазії".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування