Грузія заявляє про загрозу екологічної катастрофи через росіян

Неділя, 17 серпня 2008, 13:25

МЗС Грузії категорично спростував твердження ряду російських ЗМІ про продовження грузинською стороною військових дій.

"16 серпня російськими ЗМІ розповсюджується інформація, що нібито в зоні абхазького конфлікту грузинські збройні сили почали атаку проти так званих російських миротворців, і що нібито широкомасштабні військові дії продовжуються і зараз", - йдеться в заяві МЗС Грузії.

МЗС "з повною відповідальністю заявляє, що подібні твердження - чергова дезінформація російської сторони, мета якої - подальша ескалація і виправдання агресії Росії", - цитує заяву Новости-Грузия.

МЗС Грузії також заявляє про загрозу екологічної катастрофи в країні у зв'язку з лісовими пожежами і звинувачує в підпалі лісових масивів російську сторону.

"РФ знов продовжує бомбардування території Грузії забороненими міжнародною конвенцією запальними снарядами", - заявляє грузинське зовнішньополітичне відомство.

Раніше МЗС повідомляв, що російські військове керівництво відмовило турецьким і українським літакам в дозволі на вхід в повітряний простір Грузії для участі в гасінні пожеж.

"З урахуванням украй важкої ситуації в Грузії в результаті прямої окупації країни Російською Федерацією, МЗС Грузії звертається до країн-друзів і світової спільноти з закликом надати допомогу в гасінні вогню і дати жорстоку оцінку діям Росії проти суверенної Грузії", - йдеться в повідомленні.

В той же час, Міноборони РФ не підтвердило поширену в неділю рядом ЗМІ інформацію про початок часткового відведення російських військ із зони грузино-південноосетинського конфлікту.

"Поки, відповідно до укладених угод (шість принципів врегулювання конфліктів у Грузії), йде тільки процес підготовки до часткового відведення російських військ. Він почнеться тільки тоді, коли будуть дотримані всі необхідні вимоги і умови", - заявив представник Міноборони РФ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News