Ющенко вірить, що Росія зрозуміє нові правила для ЧФ

Неділя, 17 серпня 2008, 17:54

Президент Віктор Ющенко сподівається, що у Росії з розумінням сприймуть новий порядок перетину українського кордону Чорноморським флотом РФ.

Про це він сказав у неділю під час спілкування з пресою у с. Галич під Івано-Франківськом, передає УНІАН.

Ющенко наголосив, що узгодження цього порядку має відбуватися у рамках українсько-російської міждержавної комісії на рівні президентів України та Росії.

Він нагадав, що три дні тому звернувся до президента РФ Дмитра Медведєва невідкладно організувати роботу підкомісії по Чорноморському флоту РФ з тим, щоб ця комісія могла виробити "регламенти тих аспектів і тих безпекових моментів", які б хотіла Україна бачити в частині тимчасового перебування ЧФ на своїй території.

Відповідаючи на запитання, чи буде Україна змінювати свої відносини з СНД, Ющенко наголосив, що Україна не є членом цієї організації.

Водночас він зауважив, що події у Грузії останніх двох тижнів сколихнули кожного українця. "Це прецедент, який торкнувся вперше за 17 років країни, яка входила до Рядянського Союзу, це перша війна між колишніми республіками Рядянського Союзу, це перша війна у рамках СНД", - сказав президент.

За його словами, виникає багато запитань, і в першу чергу, чому в даному випадку не спрацювали безпекові механізми цієї організації, чому країни – члени СНД, які проголосили братні відносини між собою, не змогли знайти вихід із ситуації мирним шляхом і застосували силу одна проти одної.

На думку глави держави, це ще раз змушує українське суспільство засмислитися над важливістю входження до системи європейської колективної безпеки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News