Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко влетіло від Ющенка за стихію

Неділя, 17 серпня 2008, 18:19

Президент Віктор Ющенко вважає недостатньою увагу уряду до фінансування відновлювальних робіт у зоні надзвичайної екологічної ситуації.

Про це він сказав журналістам у Галичі (Івано-Франківська область), повідомляє прес-служба президента.

"Мені соромно, що досі пооб'єктне фінансування - починаючи від мостів, доріг - ще не затверджене урядом. Переконаний, так не працюють у режимі стихійного лиха", - сказав він.

Ющенко звернув окрему увагу на незадовільну роботу з відбудови зруйнованих стихією автомобільних доріг та транспортної інфраструктури.

За словами президента, за три тижні, що минули, "зроблено набагато менше, ніж сподівалися".

Зокрема Ющенко нагадав, що лише на Івано-Франківщині стихія зруйнувала понад 400 мостів, однак на сьогодні збудовано тимчасових приблизно 15% автомостів та 20% пішохідних. Він наголосив на важливості активізації та більшої організованості цієї роботи.

Водночас президент відзначив, що за виконані у регіоні роботи "Укравтодор" не отримав 45 мільйонів гривень. "Є закон України, який зобов'язує уряд ритмічно виділяти ці кошти", - наголосив Ющенко.

Він нагадав, що на відновлення доріг, берегоукріплення та мостів області передбачено майже 350 мільйонів гривень, а виділено лише 50 мільйонів.

Ющенко повідомив, що має намір зробити серйозні висновки щодо тих структур, які на сьогодні значною мірою не допрацювали у питаннях ліквідації наслідків стихійного лиха.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування