Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Пакистану подав у відставку

Понеділок, 18 серпня 2008, 12:44

Президент Пакистану Первез Мушарраф, який знаходився під загрозою імпічменту з боку коаліційного уряду, у понеділок оголосив, що залишить свою посаду.

Про це він заявив у телезверненні в понеділок, передає Reuters.

"Після консультацій з моїми радниками з юридичних питань і близькими політичними соратниками я прийняв рішення подати у відставку", - сказав Мушарраф.

"Моє прохання про відставку буде передано спікеру Національної Асамблеї сьогодні", - додав він.

Раніше коаліційний уряд на чолі з партією Беназір Бхутто - екс-прем'єра Пакистану, убитої минулого року, - на початку серпня повідомив, що планує оголосити Мушаррафу імпічмент.

У 2007 році в Пакистані вибухнула політична криза через те, що Мушарраф оголосив про відставку верховного судді Іфтіхара Чаудхри і ще 60 суддів, щоб гарантувати собі переобрання на посаду президента.

Після цього країною прокотилася хвиля масових демонстрацій, які нерідко переростали в зіткнення з поліцією.

Далі в політичну боротьбу вступила глава опозиційної партії, яка повернулася на батьківщину, Беназір Бхутто. Однак вона була убита в результаті теракту під час передвиборних перегонів.

У листопаді 2007 року Мушарраф прийняв президентську присягу на новий п'ятирічний термін і став цивільним президентом Пакистану, пішовши у відставку з посади головнокомандуючого армії.

Мушарраф прийшов до влади в 1999 році в результаті мирного перевороту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування