Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі - Росії: "Грузію не зламати, що б ви не зробили"

Понеділок, 18 серпня 2008, 13:28

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі закликає Росію до завершення окупації грузинської території.

Про це Саакашвілі сказав у телевізійному зверненні до народу в понеділок, повідомляє Civil Georgia.

У своєму зверненні президент відзначив героїзм своїх співгромадян, висловивши їм свою подяку і повагу. Також він звернувся до " окупаційної сили, що увійшла з Росії, і її керівників": "Ваше входження від початку було незаконним, і цим ви розтоптали всі міжнародні норми".

"Продовження вашого перебування в Грузії є безглуздим, і кожен день вашої присутності тут дуже шкідливий, катастрофічно шкідливий для вашого ж майбутнього, для вашої ж майбутньої перспективи".

"Ви не зможете досягти своїх цілей. Грузія не розпадеться. Думаю, ви вже переконалися в тому, що Грузія не втече, Тбілісі не спорожнів, уряд на місці, армія Грузії не знищена і не буде знищена, і найголовніше - грузинський дух опору незламний і не буде зломлений", - заявив Саакашвілі.

"Єдине, чого ви досягнете нескінченним ходінням туди-сюди, пограбуваннями, злодійством, руйнуванням і вибухами – це багатомісячне і багаторічне відчуження від усього світу, і можливо на цілі покоління – відчуження від ваших дій і вашої країни", - додав він.

Саакашвілі звернувся із закликом і вимогою, "щоб ці окупаційні війська Росії негайно залишили територію Грузії".

Після цього президент Грузії пропонує "почати серйозне обговорення для пошуку форм подальших переговорів, подальших відносин для того, щоб остаточно не стали наші країни один одному чужими".

"Я думаю, що настав час, щоб і ви прийняли правильне рішення. Грузію не зламати, що б ви не зробили", - заявив Саакашвілі.

"Грузія не здасться, Грузія не відступить, Грузія ніколи не відмовиться хоча б від метру своєї землі, як би ви не продовжили (свої дії), і що б ви не задумали зробити в майбутньому", - додав він.

"З іншого боку, Грузія завжди відкрита, що б не відбувалося між нами, для того, щоб усі спірні питання, якщо такі існують, були б вирішені шляхом діалогу, переговорів, і елементарних цивілізованих відносин", - зазначив президент.

"Але, передумовою до цього є вихід окупаційних військ, призупинення нанесення шкоди Грузії, і деокупація Грузії", - наголосив він.

До своїх співвітчизників Саакашвілі звернувся зі словами: "Ми до кінця зможемо винести все, до кінця відновимо все, до кінця поставимо усе на ноги, до кінця відшкодуємо усе, що ми втратили, природно, нічого не відшкодує життя загиблих людей, але все інше ми відшкодуємо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування