Ліс на Чернігівщині горить через військових? МНС спростовує

Понеділок, 18 серпня 2008, 13:58

Причиною лісової пожежі у Чернігівській області могли стати стрільби на військовому полігоні.

Як повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Головного управління МНС в області, "є припущення щодо обставин виникнення пожежі - ліс спалахнув через стрільби, які проводили військові на полігоні".

Водночас, голова прес-служби головного управління МНС в області Євген Дубина спростував цю інформацію. Він заявив, що його відомство ще не встановило і не оприлюднювало причин пожежі.

За словами Дубини, це припущення може виходити від мешканців області або від облдержадміністрації, однак МНС такої інформації не розповсюджувало.

До цього часу у Козелецькому районі Чернігівської області триває гасіння лісової пожежі, що виникла 16 серпня. Працівники лісового господарства та військові здійснюють чергування та обкопування осередків пожежі на підступах до села Косачівка.

Всього на місці події працюють 1050 осіб та 113 одиниць техніки.

Як відомо, 16 серпня на території Остерського військового лісгоспу у селищі Десна Козелецького району Чернігівської області у хвойному лісі виникла пожежа. Швидкому розповсюдженню вогню сприяла суха спекотна погода та вітер, внаслідок чого вогонь охопив близько 350 гектарів лісу.

У сусідньому селі Косачівка вогонь повністю знищив 20 будинків (10 з них нежитлові), в яких проживало 16 осіб.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News