Ющенко виступить на Майдані і підніме прапор

Понеділок, 18 серпня 2008, 14:36

23 серпня на Майдані Незалежності у Києві відбудеться урочиста церемонія підняття Державного прапора України.

Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова на брифінгу для ЗМІ, повідомляє УНІАН.

За її словами, що в церемонії, що розпочнеться о 10 ранку, візьме участь глава держави Віктор Ющенко. Ванникова підкреслила, що подібна церемонія відбудеться в Україні вперше.

Одночасно державні прапори будуть підняті в усіх регіонах. Після церемонії Президент вручить паспорти юнакам і дівчатам, яким виповнилось 16 років.

Заплановано, що під час цих урочистостей на Майдані Незалежності вперше прозвучить пісня "Прапор України".

У цей же день Ющенко візьме участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників творцям української незалежності – князю Володимиру, гетьману Богдану Хмельницькому, Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському.

У цей же день на Михайлівській площі за участі глави держави відбудеться церемонія покладання композиції у горщиках із зерном та свічками до пам’ятнику жертв Голодомору 1932-1933 років.

Після цього президент вручить державні нагороди з нагоди Дня Державного прапора.

Ванникова звернула увагу на те, що вже другий рік поспіль Ющенко реалізує загальнонаціональну програму "Український прапор – у кожну родину". Вона нагадала, що цей проект розрахований на три роки і проходитиме у чотири етапи. Зараз реалізовується третій етап – забезпечення прапорами державних установ, навчальних закладів та міст.

Прес-секретар також нагадала, що на четвертому етапі Державним прапором України планується забезпечити кожну родину.

"Глава держави наголошує, що Державний прапор є одним з найважливіших символів, який об’єднує 47 мільйонів громадян України; виховання в суспільстві глибокої поваги до цієї святині є надзвичайно важливим", - сказала Ванникова, цитуючи президента.

Розповідаючи про заплановані урочистості на День Незалежності, Ванникова повідомила, що вони розпочнуться о 9 год. ранку молебнем "За Україну і український народ" у Софії Київській.

У молебні за участі президента візьмуть участь також представники всіх церковних конфесій.

О 10 год. ранку на Майдані Незалежності відбудеться підняття Державного прапору України та артилерійський салют, після чого розпочнеться військовий парад.

На 10:20 заплановано виступ президента, а о 10:35 розпочнеться урочистий марш військ, військової техніки на Хрещатику.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування