Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не подобається, що Тимошенко повільно витрачає гроші

Понеділок, 18 серпня 2008, 14:44

Президент Віктор Ющенко критикує уряд за неналежне фінансування відновлювальних робіт у постраждалих від повені областях України.

У своєму листі глава держави відзначив консолідацію всіх політичних сил для прийняття 31 липня Верховною Радою закону про зміни до державного бюджету на 2008 рік, яким передбачено виділення коштів для ліквідації наслідків стихії 23-27 липня 2008 року.

Проте реальний стан справ свідчить, що до цього часу урядом не забезпечено необхідного надходження коштів на відбудову мостів, доріг, дамб, будівництво шкіл, житла, об'єктів соціальної інфраструктури, повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова.

За її словами, Ющенко звертає увагу прем'єр-міністра, що прийняте урядом рішення щодо нормативів відшкодувань на один квадратний метр житла не покриває реальних затрат.

Ванникова повідомила, що президент незадоволений роботою міністерств та відомств, які безпосередньо відповідають за проведення заходів із подолання наслідків стихії. Особливо це стосується "Укравтодору".

Потребує поліпшення робота підрозділів Держводгоспу.

"Погана організація справи призводить до того, що роботи ведуться неякісно, терміни затягуються, відсутній ефективний контроль. Все це стає передумовою до проявів зловживань та корупції", - наголошує в листі до прем'єра президент.

За словами Ванникової, президент планує протягом найближчого часу низку робочих поїздок безпосередньо у місця екологічного лиха.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування