Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко продовжує консультації щодо Грузії

Понеділок, 18 серпня 2008, 15:44

Президент України Віктор Ющенко та президент Литви Валдус Адамкус виступають за необхідність участі у зоні грузино-південноосетинського конфлікту багатосторонніх миротворчих сил.

За це вони висловились у ході телефонної розмови, яка відбулася з ініціативи литовської сторони, повідомляє прес-служба президента України.

У ході розмови глави обох держав висловили задоволення підтвердженням ключового принципу врегулювання – забезпечення територіальної цілісності Грузії.

Ющенко та Адамкус відзначили важливість спільного разом із президентами Польщі, Естонії та прем'єр-міністром Латвії візиту до Грузії, який вони спільно здійснили 12-13 серпня. За їхньою оцінкою, цей візит сприяв нормалізації ситуації.

Ющенко поінформував співрозмовника про останні кроки української сторони щодо врегулювання питань, пов'язаних із тимчасовим перебуванням Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Також президенти обговорили актуальні питання співпраці на євроатлантичному напрямі.

Зокрема, Адамкус поінформував про заплановане на 19 серпня 2008 року у Брюсселі засідання Північноатлантичної ради НАТО на рівні міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу.

Президенти України та Литви домовились продовжити контакти за результатами засідання ПАР НАТО та консультації з питань врегулювання ситуації в Грузії з лідерами інших держав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування