Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія почала відвід військ, але не виведення

Понеділок, 18 серпня 2008, 16:25

Міністерство оборони Росії проводить відвід військ із зони грузино-осетинського конфлікту.

Про це заявив заступник начальника Генштабу РФ Анатолій Ноговіцин, повідомляє "Эхо Москвы".

Ноговіцин уточнив, що російські підрозділи відійдуть у райони, визначені в 1999 році Спеціальною контрольною комісією.

Зокрема, у понеділок, повідомив генерал, російські війська відводяться із Горі.

Тим часом, за словами Ноговіцина, грузинські війська намагаються відновити боєздатність і активізувати диверсії проти російських військових. Генерал не виключає, що при цьому використовуються найманці.

При цьому Ноговіцин категорично спростував обвинувачення на адресу військових у тому, що в результаті їхніх дій сильно постраждало грузинське місто Горі.

Крім того, під час брифінгу генерал визнав, що російсько-грузинські переговори про обмін полоненими в понеділок практично зірвані. Відповідальність за зрив російський військовий поклав на грузинську сторону.

У свою чергу в МВС Грузії заявили, що обмін полоненими з російською стороною в понеділок не відбувся не з вини грузинської сторони.

"На зустрічі з російськими представниками ми зажадали передачі повного списку грузинських військовослужбовців, що знаходяться в полоні російських військ", - сказав представник МВС.

"Однак нам передали прізвища тільки 12 із приблизно 80 грузинських полонених, тому ми заявили протест і зажадали обміну за принципом всі на всіх", - уточнив він.

За словами представника МВС, російська сторона кілька днів тому заявила, що в неї в полоні знаходяться близько 80 грузинських військовослужбовців, тому переговори будуть продовжені, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також Ноговіцин повідомив, що питання створення в Південній Осетії російської військової бази має політичний статус і вимагає детального опрацювання.

З ініціативою розгортання такої бази на постійній основі раніше виступив президент Південної Осетії Едуард Кокойти.

Він також заявив, що Південна Осетія проти присутності на своїй території міжнародних спостерігачів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...