Віддуватися перед РНБО зі звітом по стихії буде Турчинов

Понеділок, 18 серпня 2008, 17:18

У вівторок перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов проінформує Раду національної безпеки й оборони про хід ліквідації наслідків стихійного лиха в Західній Україні.

Про це повідомив сам Турчинов на нараді в Кабміні в понеділок, інформує Ліга.net.

"Шановні колеги. Ми з вами не розслабляємося. Я думаю, що завтра відповідна інформація буде на Раді національної безпеки й оборони", - сказав він.

"Я б попросив, щоб ми не політизували ситуацію, не робили зайвий піар, а працювали на конкретний результат. Конкретний результат - поновлення нормальної за всіма мірками і стандартами роботи всіх постраждалих областей", - сказав Турчинов.

Він нагадав, що вже були спроби говорити про те, що гуманітарні вантажі потерпілим затримуються на митниці. "Однак перевірка показала, що в нас усе нормально", - цитує Турчинова "Інтерфакс-Україна".

Перший віце-прем'єр також запевнив у відсутності проблем із фінансуванням ходу ліквідації наслідків стихійного лиха в західних регіонах України.

"У нас немає проблеми з фінансуванням. У нас є проблеми з використанням коштів", - сказав Турчинов, заслухавши звіт міністра фінансів Віктора Пинзеника.

Пинзеник повідомив, що на ліквідацію наслідків стихійного лиха передбачено в резервному фонді уряду 779 млн. грн., субвенцій державного бюджету - 2,3 млрд.

Він зазначив, що з 779 млн. грн. 338 млн. продовжують залишатися невикористаними на рахунках. Міністр також зазначив, що з передбачених 2,3 млрд. субвенцій держбюджету виділено 1,338 млрд. грн., а використано лише 220 млн.

За словами Пинзеника, з 576 млн. грн., передбачених на поточні витрати з ліквідації наслідків, використано 221 млн. грн.

Міністр також повідомив, що уряд у понеділок додатково виділив 772 млн. грн. на ліквідацію наслідків стихії в рамках бюджетного розкладу. Він зазначив, що Мінфін оперативно контактує з регіонами щодо виділення коштів і "де виникають питання, ми їх оперативно вирішуємо".

Як відомо, 19 серпня Рада національної безпеки й оборони України збереться на позачергове засідання, головним питанням якого буде хід ліквідації наслідків стихії в західних регіонах.

Запрошені глави облдержадміністрацій, профільні міністри, - зокрема, міністр оборони, міністр із питань надзвичайних ситуацій і міністр охорони здоров'я.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...