Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко готують нову угоду з Росією

Вівторок, 19 серпня 2008, 09:07

Уряд Юлії Тимошенко розробляє нову стратегічну угоду щодо поставок газу з Росії, яка матиме прозорі положення формування цін на постачання російського газу та його транспортування територією України.

Про це заявив радник прем’єр-міністра України з енергетичних питань Олександр Гудима, повідомляє Радіо "Свобода".

Гудима переконаний, що треба міняти не окремі положення угоди з РФ, а угоду в цілому.

Він стверджує, що запропонована чинним Кабінетом міністрів угода буде прозорою і не матиме ніяких таємних пунктів чи протоколів, чим "грішив", на його думку, уряд Віктора Януковича.

У свою чергу, екс-керівник "Нафтогазу", депутат від Партії регіонів, заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Юрій Бойко відкидає звинувачення у "таємності" газових угод.

Він також наполягає на тому, що уряд Тимошенко в інтересах України має продовжити започатковані Кабміном Януковича зміни газових домовленостей.

Як відомо, Україна й Росія домовилися проаналізувати міжурядові угоди щодо поставок природного газу і підготувати пропозиції для довготривалого співробітництва.

За повідомленням Мінпаливенерго України, заплановано до жовтня сформувати зведений аналіз усіх підписаних раніше документів, видалити застарілі норми та запропонувати нові положення.

Як зазначає радіо, переглянути треба 23 міжурядові протоколи, що регулюють "газові стосунки" України та Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування