Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ взнали, що Тимошенко у вересні спробують "прибрати"

Вівторок, 19 серпня 2008, 09:43

Перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін заявив, що в нього є інформація про, що на осінь готується відставка уряду Юлії Тимошенко.

"Останнім часом в адміністрації президента ускладнилася задача з підготовки і здійснення дискредитації уряду", - заявив він в інтерв'ю газеті "Дело".

Кожем’якін пов'язує це з тим, що Тимошенко "зуміла дотриматися обіцянки і приборкати" інфляцію, природа нам дала гарний врожай, а уряд працює над тим, щоб ефективно його використовувати".

"Професійно і грамотно спрацювала команда уряду під час подій, пов'язаних із повінню в Західній Україні, запобігши великій кількості жертв і руйнувань", - додав заступник голови фракції БЮТ.

На зауваження журналіста: "Говорять, що на 8 вересня готується відставка уряду й у парламенті вже збирають підписи", – Кожем’якін відповів:

"Я не виключаю, що питання про недовіру уряду може бути поставлене до порядку денного. Така інформація в нас є, деякі фракції працюють у цьому напрямку".

"Але я упевнений у тому, що в нашій політичній силі немає людей, які можуть піти на змову зі своєю совістю і вийти з фракції. Хотілося, щоб такі ж були депутати й у "НУ-НС", - додав він.

За словами Кожем’якіна, у випадку відставки уряду прем'єр і міністри отримають статус в.о. і працюватимуть до нових виборів, а переформатування наявної коаліції неможливе.

"Переформатування коаліції за рахунок виходу з фракцій окремих депутатів і створення незрозумілої збірної "солянки" неможливо. Такий закон. Іншого закону поки немає! Будь-яка нова коаліція можлива тільки після нових виборів у Верховну Раду", - підкреслив він.

Крім того, на запитання "чи буде БЮТ і далі вимагати відставки Валентини Семенюк" з посади глави ФДМ, Кожем’якін відповів: "Обов'язково".

"Існує коаліційна угода, за якою посада голови ФДМУ – це квота Блоку Юлії Тимошенко (фракція висунула на цю посаду Кожем’якіна). Ті, кому це не подобається, пускають у хід заборонені прийоми і формують громадську думку, нібито БЮТ рветься до цієї посади будь-що-будь", - сказав він.

За словами заступника голови фракції БЮТ, "проблема не в нас і не в Семенюк, а в тому, що у наших партнерів немає можливості слідувати взятим на себе зобов'язанням, а у президента немає політичної волі – дати нам можливість, нарешті, навести лад у сфері керування державним майном і приватизацією".

"Ми йдемо на рекорд, утримуючи на такій важливій і відповідальній державній посаді представника абсолютно неактуальної політичної сили в нас у країні. Правда, останнім часом з'явилася деяка критика з боку президента на адресу голови ФДМ, що дає певну надію на вирішення такого тривалого питання", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...