Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка чекають заяви Тимошенко про те, як жорстоко було піднімати її з ліжка

Вівторок, 19 серпня 2008, 10:28

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і її оточення прагнуть відвернути увагу від своєї співпраці з російським керівництвом, заявляє радник президента Лідія Поречкіна.

За її словами, реакція представників БЮТ на повідомлення про підтримку Тимошенко керівництвом Росії свідчить про наміри ухилитися від обговорення змісту цієї інформації і сховати її суть за емоціями.

"Речники БЮТ, фактично, жодного слова не сказали по суті наведених фактів. Це схоже на постановку ефектів перед тим, як на сцені з'явиться головна актриса, яка сьогодні зранку прилетіла через Відень", - зауважила Поречкіна.

Вона нагадала, що президент Віктор Ющенко відкликав Тимошенко з відпустки, тож найближчим часом варто чекати її публічної появи, повідомляє прес-служба президента.

"Останнім часом видається, що група Медведчука і її кремлівські куратори обмежили політичний маневр українського прем'єра до критичної межі", - зауважила Поречкіна.

"Всупереч національним інтересам України, і навіть образу, який протягом останніх років Тимошенко створювала у своїх виборців, вона свідомо уникає коментарів і дій щодо найпроблемніших питань україно-російських стосунків і безпеки в регіоні. Таку позицію доведеться виправдовувати перед виборцями", - додала вона.

На думку радника президента, найближчим часом варто чекати емоційних заяв із боку прем'єр-міністра або її найближчого оточення: "Ми, найвірогідніше, почуємо багато про те, як погано себе почуває прем'єр, як жорстоко було піднімати її з ліжка, тим більше - говорити про її зраду національним інтересам".

"За цими спробами створити образ гнаної і ображеної намагатимуться приховати принципові питання, на які у прем'єра немає відповіді. Насамперед - якими літаками вона користувалася у відпустці? Яким коштом їх було оплачено?", - зауважила Поречкіна.

Вона наголосила, що суспільство чекає від прем'єра не емоційних обвинувачувальних заяв, а чесної відповіді на поставлені питання.

Найкращою відповіддю буде припинення розпочатого за посередництвом Медведчука проекту співпраці з політичним керівництвом сусідньої країни на шкоду національним інтересам України, заявила радник президента.

Інакше постає питання про щирість прем'єр-міністра, зовсім по-іншому виглядає хронічне невиконання нею та блоком її імені коаліційної угоди, додала вона.

"Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має остаточно визначитися: або вона - керівник уряду України, діяльність якого спрямована на виконання обіцянок виборцям, коаліційної угоди - або вона політик, яка не гребує торгівлею інтересами держави для власних виборчих перспектив. У останньому випадку говорити про збереження коаліції немає сенсу", - заявила Поречкіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...