"Діалог із Москвою" у Тимошенко усе ж таки є?

Вівторок, 19 серпня 2008, 10:50

Джерело в уряді говорить, що "діалог із Москвою" у прем'єр-міністра Юлії Тимошенко "дійсно є".

Про це сказало "Сегодня" неназване джерело в уряді, коментуючи заяви заступника глави секретаріату президента Андрія Кислинського про те, що в діях Тимошенко є ознаки держзради і політичної корупції.

"Заяви Кислинського на 70% неправда. Але діалог із Москвою дійсно є", - сказало джерело.

Як відомо, у понеділок Кислинський заявив, що в секретаріаті нібито дізналися, що Тимошенко створює в Росії за підтримкою високого кремлівського керівництва передвиборчий штаб на чолі з екс-главою адміністрації президента Леоніда Кучми Віктором Медведчуком.

За словами Кислинського, у це об’єднання входять не тільки "бютівці", але й "регіонали" Сергій Клюєв і Дмитро Табачник, голова футбольного клубу "Динамо" і голова Федерації футболу України Григорій Суркіс, а також екс-нардеп від СДПУ (о) Олександр Задорожний, яки працює зараз у юридичній службі Кабміну.

Кислинський стверджує, що Тимошенко обговорює свої плани на італійському острові Сардинія, куди нібито прилетів і екс-президент України Леонід Кучма.

За інформацією Кислинського, "керівництво Росії з особливою увагою розглядає рішення про підтримку Тимошенко на виборах президента України після виконання умов із пасивної позиції прем'єра і її політичної сили в конфлікті з Грузією", і на реалізацію проекту підтримки Тимошенко вже зарезервовано близько 1 млрд. дол.

Між тим, один із політиків з оточення Медведчука, який попросив не називати його ім'я, сказав "Сегодня", що "озвучений Секретаріатом список змовників-"сардиністів" виглядає неправдоподібно".

"Єдине, що правда – це контакти Тимошенко з Медведчуком. Але як можуть в одній команді знаходитися Медведчук і Табачник, якщо вони один одного ненавидять? Суркіс же входить у бізнес-обойму дніпропетровського олігарха Коломойського, який підтримує Ющенка", - зазначив співрозмовник видання.

У БЮТ же вважають, що після заяв Кислинського має послідувати відповідальність тієї чи іншої сторони обвинувачень.

"Що стосується "зради батьківщині", то заяви Кислинського – повна маячня, і в будь-якій правовій державі заяви такого характеру повинні чимось закінчуватися – або відповідальністю того, хто зробив таку заяву, або відповідальністю того, проти кого вона спрямована", - заявив "Сегодня" депутат від БЮТ Володимир Писаренко.

Сама Тимошенко звинувачення на свою адресу в понеділок не коментувала. Прес-служба благодійного фонду Кучми "Україна" спростувала факт його зустрічі з Тимошенко. Суркіс закликав не спекулювати його ім'ям у зв'язку з заявою Кислинського.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...