Герман нагадала Райз, що українці самі мають вирішити, чи йти під її парасольку

Вівторок, 19 серпня 2008, 11:49

Україна не повинна бути засобом у руках сильних держав для поборювання один одного, заявила член фракції Партії регіонів Ганна Герман.

"Останнім часом лунають багато заяв з вуст зверхників двох супердержав – США і Росії. І в цих висловлюваннях так чи інакше звучить слово "Україна", - нагадала депутат.

"Не пізніше, як учора держсекретар США знову згадала Україну в контексті конфлікту, який загострився між Америкою і Росією в зв'язку з ситуацією в Грузії", - уточнила вона.

За словами Герман, "пані Райз однозначно дала зрозуміти, що Сполучені Штати беруть Україну під парасольку НАТО і будуть її захищати, треба так розуміти, від Росії".

"Пані держсекретар у своїх благих намірах лише забула запитати самих українців – а чи бажають вони виступати розмінною монетою у стратегічних інтересах США?", - зауважила депутат.

"Чи ми, властиво, хочемо під парасольку, яку нам так наполегливо час від часу знову і знову подають? Це повинні вирішити самі українці", - наголосила вона.

Герман заявила, що "як держава, що стоїть на роздоріжжі шляхів, що єднають схід і захід, Україна сама визначає свою роль у геополітиці".

"І найбільш доцільна місія для нас – це функція мосту між сходом і заходом. Українці – мирна нація. Ми краще вміємо будувати мости, ніж підривати їх", - наголосила депутат.

"Тому позаблоковий статус більше відповідає і нашим стратегічним цілям, і нашому національному характеру. Ми хочемо жити в мирі і в злагоді зі своїми найближчими суcідами, як зі сходу, так і з заходу, як з півночі, так з півдня", - заявила Герман.

"А також ми готові на партнерство і співпрацю з дальшими сусідами. Ми лише не готові бути тим засобом у руках сильних держав, який вони застосовують для поборювання один одного", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування