Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Севастополі події, як на Кавказі, неможливі - мер

Вівторок, 19 серпня 2008, 12:03

У Севастополі неможлива ситуація, подібна до останніх подій на Кавказі, упевнений глава міської держадміністрації Сергій Куніцин.

"У Севастополі й близько нічого не може бути такого, що відбулося на Кавказі. Україна з Росією – братерські слов'янські народи, ми будемо дружити", - заявив він журналістам у Севастополі, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

Куніцин "переконаний, що в нас і натяку не буде на те, що відбувається на Кавказі – думаю, мудрості усім вистачить, щоб подібне не повторилося".

На думку Куніцина, "погано, що серед людей такі страхи гуляють" і тепер "задача – дуже толерантно вийти із ситуації".

"Нам на місцевому рівні, думаю, не потрібно втручатися в цю ситуацію, не потрібно влаштовувати мітинги і хвилювати народ. Є глави держав, є парламенти й уряди, – нехай вони розбираються і вирішують питання базування (Чорноморського флоту РФ), пересування і всього іншого", - сказав він.

Голова міськадміністрації Севастополя сподівається, що "запал згасне після ухвалення тих чи інших рішень, і вийдемо на конструктивну взаємодію, тому що, як мінімум, 10 років у нас немає іншого варіанту".

На переконання Куніцина, "не потрібно навколо цього робити якусь політику".

"Ми зараз готуємося до свята, Дня Незалежності, готуємо великий концерт. На цьому тижні відкриваємо фестиваль "Золотий берег", щоб він у перспективі склав конкуренцію Юрмалі", - зазначив він.

Куніцин розповів, що з 18 країн приїдуть у Севастополь конкурсанти для участі в цьому фестивалі. "Тобто, місто живе нормальним робочим життям, і не потрібно навколо цього загострювати ситуацію", - підкреслив глава міськадміністрації.

Відповідаючи на запитання щодо долі кораблів ЧФ РФ, які знаходяться біля кавказького узбережжя, Куніцин зазначив:

"Кораблі ЧФ повернуться, стануть. Адже перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак сказав, що ухвалене рішення не стосувалося дії кораблів і не має зворотної сили. Так що, повернуться".

Що ж до майбутнього, то, на думку голови севастопольської міськадміністрації, "уряди України й Росії, парламенти, адміністрації президентів будуть розбиратися з тим, як цю ситуацію вирівнювати і виправляти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування