Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український президент не хоче коментувати вираз обличчя російського

Вівторок, 19 серпня 2008, 13:36

Перший президент Леонид Кравчук вважає, що питання базування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні має підніматися тільки після 2017 року.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції, повідомляє Ліга.net.

Кравчук упевнений, що питання про виведення ЧФ РФ із території України є важливим, але ця тема повинна підніматися після 2017 року, коли закінчиться термін перебування ЧФ РФ у Криму.

"У нашій Конституції і документах записано, що оренда діє до 2017 року, і зараз ми не повинні говорити - правильно це чи неправильно. Ми повинні говорити про те, як зробити так, щоб до 2017 року ми не мали там проблем, а діяли так, щоб це було на користь Україні", - сказав він.

Кравчук вважає, що Україна повинна дотримуватися домовленостей про базування Чорноморського флоту РФ, і його виведення може базуватися тільки на взаємних домовленостях. Він не бачить проблеми в заявах російського керівництва про необхідність подальшого базування Чорноморського флоту в Криму, тому що це відповідає нині існуючим домовленостям.

"Учора Медведєв у Владикавказі сказав: "Нехай нас не учать, як діяти з Чорноморським флотом. Ми беремо флот у зону особливої уваги, і будемо діяти строго в рамках підписаних міжнародних угод". Що я можу сказати в критику? Ну, можливо, скажімо, вираз обличчя - але це не тема для аналізу. З погляду постановки питання я не можу йому дорікнути", - відзначив Кравчук.

На думку першого президента, Україна повинна давати аналогічні зважені й аргументовані заяви по Чорноморському флоту РФ, що буде сприяти налагодженню двостороннього співробітництва і взаєморозуміння.

"Я хочу, щоб після 2017 року Чорноморського флоту в Україні не було, але для цього необхідно пройти таку дорогу, щоб це стало фактом", - відзначив Кравчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...