Кравчук радить готуватися до європейських цін на газ і вчитися у російських ЗМІ

Вівторок, 19 серпня 2008, 14:08

Перший президент Леонід Кравчук прогнозує, що вже найближчим часом ціни на газ для України досягнуть європейського рівня.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє Ліга.net.

"Я думаю, що дуже швидко ціна буде світовою для нас. І я відверто скажу, що, напевно, іншої дороги в нас і немає. Нам необхідно усе поставити вже на свої місця і жити, заощаджуючи", - сказав Кравчук.

Колишній президент зазначив, що Франція, яка має ВВП у кілька разів більше, ніж Україна, споживає 42 млрд. кубометрів газу на рік, у той час як Україна – понад 70 млрд.

"Тобто, потрібно вчитися заощаджувати, потрібно вчитися хазяювати, а не шукати пільги, тому що найбільша зрада закону – це привілеї, так писали ще древні філософи: "Закон падає, коли вводяться привілеї". Ми повинні жити за міжнародними правилами, законами і для себе, і для інших", - сказав Кравчук.

Крім того, на прес-конференції колишній президент висловив думку, що Україні потрібно вчитися в Росії у відстоюванні своїх національних інтересів у засобах масової інформації.

Кравчук повідомив, що цього року він знаходився на лікуванні в Карлових Варах, де мав можливість постійно дивитися російські телеканали.

"Я мав можливість 15 днів спостерігати, як вибудована пропаганда і контрпропаганда російських телеканалів. Але - це потрібно вчитися", - підкреслив він.

Кравчук відзначив, що в Україні немає зваженої позиції щодо державної пропаганди.

Він підкреслив, що вважає недемократичними такі дії, як заборона появи на екранах телевізорів певних політичних сил, однак зауважив, що українське телебачення, особливо державне, повинне відстоювати і пропагувати національні інтереси.

"Я навіть написав президенту (Віктору Ющенку) відкритий лист, де запропонував сформулювати концепцію ненав'язування засобам масової інформації своєї точки зору", - повідомив Кравчук.

"Що ми повинні відстоювати в Україні, і як розвивати наші національні концептуальні речі за межами України. Цього в нас немає. Поки цього не буде, нам буде важко", - наголосив колишній президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування