Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни затримали 20 грузинських солдатів і підірвали берегову охорону

Вівторок, 19 серпня 2008, 15:10

Заступник начальника Генштабу Росії Анатолій Ноговіцин заявляє, що серед 20 затриманих грузинських військовослужбовців – три особи арабської національності.

"20 військовослужбовців у формі грузинів під Поті затримали, троє з них – араби", - заявив Ноговіцин у вівторок на брифінгу в Москві, повідомляє "Інтерфакс".

Крім того, нагадав Ноговіцин, серед знищених у ході російської операції військовослужбовців, які воювали на грузинській стороні, були українці, які діяли в складі розрахунку важкого озброєння.

Останні події

Раніше посол Грузії в Києві заявляв, що жоден український військовослужбовець не брав участі у військовому конфлікті в Грузії, а російська сторона подібними заявами веде "класичну радянську пропаганду з метою створити в суспільстві перекручену інформацію".

Між тим, американський журнал The Wall Street Journal повідомляє, що затримані росіянами солдати були працівниками грузинської берегової охорони, які повернулися на раніше залишені позиції в порту Поті пізно ввечері в понеділок.

За інформацією журналу, близько 70 російських військових зайшли на територію порту на 7 бронетранспортерах приблизно о 9.00 ранку за місцевим часом і затримали 20 грузинських солдатів, які знаходилися в порту, конфіскували їхню зброю, а після цього зайняли позиції на території порту, передає УНІАН.

У той же час портал Грузія-online повідомляє, що російські війська також підірвали катер берегової охорони і десантний корабель ВМС Грузії.

Тим часом, Генеральний штаб Збройних сил РФ повідомляє, що в ході обміну полоненими, що відбувся у вівторок, грузинська сторона заявила, що в неї більше немає затриманих російських військовослужбовців.

"Відповідно до списку, російська сторона передала грузинській стороні 15 грузинських військовослужбовців, у відповідь ми отримали п'ять чоловік, у тому числі двох російських льотчиків", - цитує Ноговіцина "Інтерфакс".

"Потім грузинська сторона заявила, що більше російських полонених у них немає. Тим самим, зараз нам дали зрозуміти, що це одноразовий процес обміну, і більше російській стороні нічого чекати не доводиться. А вони (грузинська сторона) будуть виставляти якийсь список ", - упевнений він.

Ноговіцин пояснив, що напередодні грузинська сторона зажадала список із 80 грузинських військовополонених, які нібито знаходяться на російській стороні.

У той же час, Ноговіцин заявив "Інтерфаксу-АВН", що Міноборони РФ не має наміру повертати грузинській стороні захоплене в ході бойових дій у Південній Осетії озброєння і боєприпаси – частина їх буде знищена, а частину росіяни "заберуть собі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування