Глави МЗС НАТО не змогли узгоджено засудити Росію

Вівторок, 19 серпня 2008, 15:45

Глави МЗС НАТО поки не змогли узгодити текст заяви з осудом Росії.

Про це повідомило дипломатичне джерело в місії однієї з європейських країн альянсу, інформує ИТАР-ТАСС.

"Країни альянсу висловили принципову думку, що дії Росії було надмірно жорсткими, однак немає взаєморозуміння, у яких висловах це буде висловлено", - зазначило джерело.

Дипломат також відзначив, що низка країн НАТО продовжують дотримуватися думки про небезпеку "надмірного тиску на Росію, як з погляду дотримання миру на Кавказі, так і в контексті будівництва подальших відносин із РФ".

Рада міністрів НАТО не підтримала пропозиції США про згортання співпраці з Росією в сфері безпеки, зазначив телеканал "Скай Ньюз".

Голова МЗС Великобританії Девід Мілібенд за підсумками екстреного засідання заявив, що важливо продовжувати роботу з Росією в наявних форматах, у тому числі в рамках Ради Росія-НАТО.

"Ізоляція Росії – не найкращий крок", - підкреслив він, передає російське інформагентство.

У той же час, як передає радіо "Эхо Москвы", голова МЗС Великобританії заявив, що першим завданням альянсу буде захист територіальної цілісності Грузії.

Мілібенд також підкреслив, що Північноатлантичний альянс повинен зайняти "тверезу позицію" для того, щоб бути упевненим у тому, що Росія більше не загрожуватиме іншим країнам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування