Ющенко нагадав, у кого які обов’язки, і як усім працювати

Вівторок, 19 серпня 2008, 16:58

За 2 тижні Рада нацбезпеки й оборони повернеться до питання ходу відновлювальних робіт на територіях, оголошених зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Про це повідомив президент Віктор Ющенко, завершуючи позачергове засідання РНБО на цю ж тему у вівторок, 19 серпня, інформує прес-служба президента.

Під час наступного засідання буде заслухано доповідь Генеральної прокуратури, яка у рамках створеної президентом комісії вивчає стан використання, збереження та відтворення, організації охорони і захисту лісів у постраждалих від стихії областях.
Підсумовуючи засідання, Ющенко звернув особливу увагу на проблему виділення коштів для відновлювальних робіт. Він нагадав, що змінами до державного бюджету передбачено виділення 3 мільярдів гривень на ці цілі.

"Є влада державна, яка повинна забезпечити лад у використанні цих коштів", - сказав президент. Він наголосив, що вчасність та повнота такого фінансування є обов'язком Міністерства фінансів та Держказначейства.

"Я хочу попередити Мінфін, Державне казначейство про ритмічність фінансування ліквідаційних та відновлювальних робіт. Це ваш обов'язок, це ваша робота. Ви повинні працювати як годинник", - заявив глава держави й попередив про жорстку відповідальність за порушення графіку фінансування таких робіт.

Ющенко повідомив, що особисто контролюватиме використання бюджетних коштів за критеріями територій, робіт, міністерств та відомств, що мають отримувати це фінансування. "Я персонально кожен день буду контролювати режим фінансування", - сказав він.

Говорячи про проведені у зоні стихії роботи, президент закликав до об'єктивності і справедливості оцінок.

Ющенко високо оцінив зусилля рятувальних підрозділів МНС та військових бригад Міноборони у ліквідації наслідків стихії. Водночас, він звернув увагу і на недоліки, та неефективність політики, що покликана попереджувати стихійні лиха. Зокрема, йдеться про серйозне недофінансування технічного оснащення МНС, робіт із берегоукріплення, водозахисних споруд, дамб, нераціональну політику лісового господарства.

При цьому президент наголосив, що частина повноважень із проведення цієї політики має бути передана місцевій владі із відповідним наданням необхідних ресурсів. "Ми хочемо тримати ресурси у Києві, а пожинати проблеми і трагедії на місцях", - зауважив він, назвавши таку систему керівництва "осколками централізованого управління".

Ющенко переконаний: "Ми можемо ефективно здолати наслідки цього стихійного лиха за однієї умови: коли ми один одного слухаємо, не творимо спекуляцій на цій темі, чесно і відкрито ведемо діалог з тими сторонами, які залучені до ліквідаційних та відновлювальних робіт".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
15:06
Країни G7 обіцяють посилити протиповітряну оборону України
14:55
До України повернути 17-річну дівчину, яку вивезли з ТОТ до Росії
14:51
Вчені знайшли докази публічного осквернення решток королівської родини Мая у Гватемалі
14:49
Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла
14:29
Як Росія відповідає на запити Червоного Хреста про підтвердження полону? Пояснює речник МКЧХ
Усі новини...