Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські кораблі увійдуть у Севастополь за добу

Середа, 20 серпня 2008, 09:06

Запланований раніше захід у Севастополь кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації, які знаходяться в районі Грузії, відбудеться вранці 21 серпня.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" стало відомо з джерел, близьких до командування українських ВМС.

Прес-служба Міністерства оборони України повідомила у вівторок, що командування Чорноморського флоту РФ надало в Міноборони України формат повідомлення про захід у Севастополь чотирьох своїх кораблів, які вийшли з Новоросійська.

Останні події

Як планувалося, ракетний крейсер "Москва", сторожовий корабель "Сметливый", малий ракетний корабель "Мираж" і малий тральщик "Турбинист" мали зайти у Севастополь вранці 20 серпня.

"Процедура повідомлення про захід у Севастополь чотирьох кораблів Чорноморського флоту Росії була дотримана відповідно до указів президента України Віктора Ющенка N705/2008 і N706/2008 "Про рішення Ради національної безпеки й оборони України" від 13 серпня 2008 року "Про ситуацію навколо пересувань, пов'язаних з діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їхньої дислокації на території України" і "Про рішення РНБО від 13 серпня 2008 року "Питання перетину державного кордону військовослужбовцями, військовими кораблями (судами забезпечення) і літальними апаратами ЧФ РФ, що знаходиться на території України", - йшлося у повідомленні прес-служби МО України.

Як повідомлялося, Ющенко указами від 13 серпня ввів дозвільний механізм перетинання держкордону України кораблями і літаками ЧФ РФ.

"Існує необхідність уведення дозвільного механізму для перетинання державного кордону України військовослужбовцями, вантажними і військовими кораблями і літальними апаратами ЧФ РФ, що дасть можливість мати об'єктивну інформацію про базування ЧФ РФ на території України", - зазначається в рішенні РНБО, затвердженому указом президента.

Крім того, в указі написано, що "кораблі і літаки ЧФ РФ можуть перетинати державний кордон України тільки після надання в штаб ВМС України повідомлення про це, причому документ має бути поданий не пізніше, ніж за 72 години до передбачуваного перетину кордону".

У повідомленні має бути зазначено, скільки людей знаходиться на кораблі (літаку), а також повинна бути надана інформація про наявність на борту озброєнь, боєприпасів, вибухових речовин, військового майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...