Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі кажуть, що вступ України та Грузії в НАТО поки –"пусті слова"

Середа, 20 серпня 2008, 11:13

Перед тим, як приймати Україну та Грузію до НАТО чи в далекій перспективі в Євросоюз, ці країни спершу мають стати достатньо стабільними, щоб одного дня не "наламати дров" для своїх партнерів, пише французька газета "Liberation".

Таку ж думку поділяє німецька газета "Südwestpresse", повідомляє "Німецька хвиля", яка наводить точки зору, висловлені в європейській пресі щодо перспектив членства України та Грузії в Північноатлантичному альянсі.

"Südwestpresse" пише, що обіцяний Грузії та Україні вступ до НАТО поки що є пустими словами.

За твердженням цього видання, Альянс ніколи не прийме до своїх лав країну з чітко не окресленими кордонами. Тож, з огляду на це, Грузія залишатиметься поза НАТО, доки не дасть відокремитися двом самопроголошеним на своїй території республікам.

А перепоною на шляху України до Альянсу є внутрішня роз’єднаність: захід тягне країну до НАТО та ЄС, а схід і далі орієнтується на Росію, - говориться на шпальтах "Südwestpresse".

У свою чергу, німецька газета "Mittelbayerische Zeitung" нагадує, що 1989 року Кремль мусив відтягти свої війська від Ельби аж до Дону. І те, що нині зміцніла Росія намагається завадити розширенню НАТО на Україну та Кавказ, на думку видання, лише віддзеркалює її імперську поведінку.

Як відомо, про перспективи членства України та Грузії в НАТО йшлося, зокрема, на кризовому засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу у Брюсселі у вівторок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування