У Ющенка хочуть висновків із лиха і звинувачують у руйнуваннях сміття

Середа, 20 серпня 2008, 11:42

Заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний закликав керівників регіонів зробити висновки з ситуації, що склалася на окремих територіях, оголошених зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Ці висновки мають стосуватися, насамперед, розвитку житлово-комунального господарства в областях, сказав він під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій, присвяченій підготовці ЖКГ до опалювального сезону.

Безсмертний запропонував головам ОДА наприкінці вересня провести спільно з потенційними інвесторами нараду, присвячену проблемі утилізації сміття, повідомляє прес-служба президента.

"Як показала трагедія у шести областях, одна з ключових проблем, яка зруйнувала всю інфраструктуру – це сміття", - сказав заступник глави секретаріату президента, навівши приклади того, як несанкціоновано збережені від вирубки лісу відходи завдали значних інфраструктурних втрат.

Основними темами під час наради загалом стали: підготовка до опалювального сезону котелень, об'єктів соціальної інфраструктури, житлових будинків, вулично-дорожньої мережі; розрахунки комунальних підприємств за спожитий газ.

Керівники окремих регіонів, крім того, поставили питання про надмірно високу плату, встановлену за підключення споживачів до електромережі, про передачу на баланс місцевих громад військових містечок та ПТУ, а також порушили проблему отримання субвенцій з державного бюджету.

Безсмертний вказав керівникам регіонів на проблему недостатнього освоєння коштів за державними програмами розвитку ЖКГ та енергозбереження.

Він запропонував провести окрему нараду, присвячену обговоренню проектів, що можуть бути реалізовані за цими програмами.

Заступник глави Секретаріату і представники Міністерства регіонального розвитку та будівництва й Міністерства з питань житлово-комунального господарства також запропонували регіонам брати кредити за зниженими відсотковими ставками на реалізацію проектів розвитку ЖКГ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...