Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не дасть зробити "навар" на м'ясі

Середа, 20 серпня 2008, 12:27

Із середи в Україні починаються перевірки імпортерів і виробників м`яса на предмет обгрунтованості цін на їхню продукцію на внутрішньому ринку.

Відповідне розпорядження було прийняте на засіданні Кабінету міністрів у середу, повідомляє УНІАН.

За словами прем`єр-міністра Юлії Тимошенко, забезпечити перевірки мають Міністерство фінансів України, Державна митна служба, Антимонопольний комітет.

За словами Тимошенко, імпортери м`яса і м`ясопродуктів перевірятимуться на предмет відповідності цін на продукцію, що імпортується, до діючих цін на аналогічну продукцію на європейському ринку.

Вітчизняні виробники м`яса перевірятимуться на предмет відповідності ціни на внутрішньому ринку з цінами на аналогічну продукцію на ринках країн Європейського Союзу.

"Нам раз і назавжди потрібно з`ясувати, як формуються ціни на нашому ринку і для товарів, що імпортуються, і для товарів вітчизняного виробництва", - заявила Тимошенко, зазначивши, що не може бути такого, коли виробники м`яса одержують "копійки" прибутку, а роздрібна торгівля іноді одержує до 70% доходів після встановлення роздрібної ціни.

Тимошенко зазначила, що з аналізу ситуації можна зробити висновок, що у виробництві м`яса і м`ясопродуктів фактично підтримуються посередники, а виробники м`яса не мають ніякої підтримки.

Тимошенко зазначила, що для перевірок і аналізу ситуації на ринку м`яса і м`ясопродуктів достатньо два тижні. І потім, за її словами, результати перевірок і одержану статистику буде проаналізовано на засіданні уряду.

"Вся країна має знати - якщо стоїть така ціна (висока) на м`ясо, то хто на цьому "наварює", а хто, я маю на увазі сільгоспвиробників, навіть не компенсує собівартість", - заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...