Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко збагатив заповідник державними землями

Середа, 20 серпня 2008, 12:54

Президент Віктор Ющенко постановив збільшити територію Українського степового природного заповідника на 579,6 гектара за рахунок земель державної власності.

Це визначено указом глави держави від 19 серпня, розміщеним на сайті президента.

Цим документом Ющенко постановив "розширити територію Українського степового природного заповідника, збільшивши площу його земель на 579,6 гектара за рахунок земель державної власності (запас), які знаходяться на території Мічурінської сільської ради (181,8 гектара) та Староласпинської сільської ради (397,8 гектара) Тельманівського району Донецької області".

Згідно з указом, ці землі з держвласності вилучаються в установленому порядку та надаються зазначеному заповіднику в постійне користування.

У зв’язку з цим, президент доручив Кабінету міністрів забезпечити підготовку у 6-місячний строк матеріалів та вирішення питання щодо вилучення 579,6 гектара земель і надання їх у постійне користування Українському степовому природному заповіднику.

Також уряд має забезпечити внесення у 2-місячний строк змін до Положення про Український степовий природний заповідник у зв'язку з розширенням його території, а також розробити у 2008-2009 роках і затвердити проект організації території Українського степового природного заповідника та охорони його природних комплексів.

Усе це, як говориться в указі, зроблено з метою збереження та відтворення типових і унікальних степових екосистем Українського Лівобережжя, що мають важливе наукове, природоохоронне та естетичне значення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування