У Ющенка Тимошенко звинуватили в політичних утисках областей

Середа, 20 серпня 2008, 14:17

Фінансування областей сьогодні розглядається не в економічному, а скоріше в політичному аспекті, вважають у секретаріаті президента.

Про це повідомляє прес-служба президента за підсумками селекторної наради заступника глави секретаріату Романа Безсмертного з керівництвом областей у середу.

Навіть по такому важливому питанню, як ліквідація наслідків повені, до якого прикута увага чи не всіх державних органів і громадян, фінансування було відкрито лише в понеділок, 18 серпня, тобто більш ніж через три тижні після того, як розпочалися відповідні роботи, цитує нараду Безсмертного прес-служба президента.

"Крім того, існують області, які також постраждали від паводків, але у них вони не набували ознак стихійного лиха. Тим не менше, таким областям, як Рівненська та Кіровоградська, внаслідок підтоплень були нанесені збитки. У випадку Рівненської області обсяг цих збитків склав, за оцінками області, щонайменше 36 млн. грн. Водночас на ліквідацію наслідків підтоплення для цієї області передбачили лише 20 млн. грн.", - зазначив Безсмертний.

Не в кращому стані знаходяться області, які оминула стихія, вважають у секретаріаті.

"Ціла низка важливих субвенцій фінансуються недостатньо або майже не фінансуються. Серед них субвенція для інформатизації та комп'ютеризації шкіл (рівень фінансування - 60%), субвенція на оснащення фельдшерсько-акушерських пунктів, придбання автомобілів швидкої допомоги для сільських закладів охорони здоров'я (0%), на ремонт приміщень соціального захисту (0%), на придбання вагонів для комунального електротранспорту (0%), на погашення заборгованості з різниці в тарифах (14%)", - йдеться в повідомленні.

Заступник Глави Секретаріату заявляє про "неприпустимість погіршення умов життя людей у регіонах через боротьбу за владу в такий спосіб".

За його словами, питання відновлення фінансування субвенцій знаходиться на контролі глави держави, і з огляду на те, що до кінця року залишилось 4 місяці, уряд повинен вжити термінових дій для виправлення ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування