Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко зізналася, що підтримує Грузію

Середа, 20 серпня 2008, 16:13

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про те, що підтримує територіальну цілісність Грузії.

Про це вона сказала на прес-конференції, відповідаючи на питання, кого вона засуджує у збройному конфлікті на території Грузії.

"Я як лідер політичної сили і як керівник уряду абсолютно чітко стою на позиції територіальної цілісності Грузії та її суверенітету", - заявила Тимошенко.

Прем'єр нагадала, уряд України своїми діями підтримує потерпілих серед населення Грузії.

При цьому Тимошенко запевнила, що повністю підтримує план президента Франції Ніколя Саркозі – президента Росії Дмитра Медведєва щодо врегулювання військового конфлікту на території Грузії.

"Я цілком і повністю підтримую план із шести пунктів і все, що потрібно від України, я буду робити для того, щоб цей план став реальністю. І щоб жодні військові конфлікти не торкалися тих країн, які мусять жити мирно", - сказала прем'єр.

Тимошенко додала, що український уряд робить все можливе для якомога швидшої євроінтеграції України, висловивши в черговий раз переконання в необхідності створення європейської системи безпеки.

Відповідаючи на запитання, чи потрібно Україні взагалі інтегруватися до ЄС і НАТО, враховуючи в'яле реагування на конфлікт у Грузії, прем'єр сказала: "Мені здається, що безумовно кожна країна не може існувати одна у геополітичному просторі".

"Тому ви знаєте, що наш уряд сьогодні політику євроінтеграції зробив практично внутрішньою політикою. І я дуже великого значення надаю створенню європейської системи колективної безпеки", - заявила Тимошенко.

"Я вважаю, що саме такі виклики, з якими ми сьогодні зіткнулися, говорять про те, що нам потрібно прискорити і зробити більш ефективною програму створення цієї системи", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування