Росія говорить про перегляд співробітництва з НАТО

Середа, 20 серпня 2008, 16:17

Росія перегляне військове співробітництво з Північноатлантичним альянсом.

Таке рішення ухвалене після того, як Альянс призупинив роботу Ради Росія-НАТО, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на військово-дипломатичне джерело в Москві.

За його словами, до кінця 2008 року по військовій лінії планувалося провести понад 10 спільних заходів, у тому числі навчань, за участю військових Росії й держав НАТО.

"Ці заходи, швидше за все, будуть скасовані", - сказало джерело, передає "Эхо Москвы".

У вівторок, 19 серпня, також було оголошено, що Міноборони відмовило у відвідуванні Росії американському фрегату "Форд", діловий візит якого в Петропавловськ-Камчатський був запланований із 5 по 9 вересня.

Як відомо, 19 серпня генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що Альянс припиняє проведення регулярних засідань ради Росія-НАТО до виконання Російською Федерацією всіх пунктів плану "Медведєва-Саркозі" – зокрема, до виведення російських військовослужбовців з території Грузії.

У підсумковій заяві засідання Ради голів МЗС країн НАТО відзначалося також, що відносини Росії з Альянсом "більше не можуть будуватися як раніше". У той же час, про розрив відносин у заяві не йшлося.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News