Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президента РФ просять визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії

Середа, 20 серпня 2008, 18:14

Парламент Північної Осетії на засіданні в середу за участю спікера Ради Федерації Сергія Міронова ухвалив звернення про визнання незалежності Південної Осетії.

"Величезний матеріальний збиток, завданий Південній Осетії в результаті збройної агресії, має бути компенсований Республікою Грузія", - йдеться у зверненні, що адресоване президенту РФ.

"З огляду на масштаби найжорстокішої трагедії, жертв і страждань, що випали на долю осетинського народу, величезну кількість біженців, а також керуючись нормами і принципами міжнародного права, парламент республіки Північна Осетія - Аланія просить розглянути питання про визнання незалежності Південної Осетії", - сказано в документі.

У зверненні відзначається, що "немає ніяких сумнівів, що ця варварська акція мала єдину мету - етнічну чистку і геноцид осетинського народу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми закликаємо правоохоронні органи РФ, російські і міжнародні правозахисні організації здійснити збір доказів злочинів, вчинених владою Грузії, президентом Саакашвілі, який віддав наказ на винищення мирного населення", - заявляють парламентарії.

"Злочинці повинні стати перед міжнародним трибуналом, щоб понести заслужене покарання", - додають вони.

У документі відзначається, що "трагедія, що відбулася, дає ясну і чітку відповідь на питання про політичне майбутнє Південної Осетії". "І це майбутнє народ Південної Осетії однозначно пов'язує з Росією", - йдеться у зверненні.

"Тільки Росія і російська армія можуть бути гарантом безпеки Південної Осетії, її цивілізованого демократичного розвитку", - додали депутати.

У документі також відзначається, що "сьогодні жителі Південної Осетії, що фізично вижили винятково завдяки Росії, здебільшого є громадянами РФ і вважають Росію своєю батьківщиною".

У свою чергу парламент Абхазії також ухвалив звернення до президента Росії і палат Федеральних Зборів РФ із проханням про визнання незалежності республіки.

На позачерговій сесії в середу абхазький парламент схвалив відповідне звернення до Росії президента республіки Сергія Багапша.

"Пропоную Російській Федерації визнати Республіку Абхазія в якості суверенної незалежної держави і встановити дипломатичні відносини між Абхазією і Росією", - йдеться у зверненні.

Одним з головних пунктів є пропозиція про подальше перебування на території Абхазії збройних сил РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування